Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (CONTINUARE) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

16 Octombrie 2021
Vizualizari: 224
Comentează add

Măsura se va aplica însă doar pentru gazele și curentul consumate de IMM-uri în perioada iernii și doar după o analiză a Ministerului de Finanțe.

Cîțu: Luăm în calcul reducerea temporară a TVA la energie pentru IMM-uri

radio-romania-actualitati

 Florin Cîţu. Foto. gov.ro

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - Emisiunea: "Radiojurnal" - Realizator: Constanța Comănici - Premierul interimar Florin Cîțu spune că va propune reducerea temporară a TVA la energie de la 19 la 5%.

Măsura se va aplica însă doar pentru gazele și curentul consumate de IMM-uri în perioada iernii și doar după o analiză a Ministerului de Finanțe.

El a făcut acest anunț după ce a vorbit despre evalările Agențiilor Standard & Poor's și Moody's, care au reconfirmat ratingul României, iar una dintre ele chiar a îmbunătățit perspectiva de la negativă la stabilă.

Sunt vești bune, a spus premierul interimar, care crede că "politicile guvernului au contribuit la o creștere economică stabilă și la reducerea treptată a deficitelor". În același timp, "sunt și un semnal pentru investitori, dar și pentru toți românii".

Florin Cîțu: Astăzi vorbim despre încredere. Am câștigat încrederea investitorilor străini, a agențiilor de rating. Asta înseamnă că mesajul pe care îl transmit aceste agenții tuturor celor care se uită astăzi la România este unul că în România se poate investi, în România merită să investești, în ciuda tuturor știrilor alarmiste pe care le tot vedem, aceste agenții de rating care sunt independente ne spun că România merge în direcția bună, și nu în direcția greșită. În același timp, se confirmă faptul că schimbarea de paradigmă pe care am făcut-o anul trecut, întâi să investești și să ai creștere economică, după aceea să ai ce să împarți să ai bunăstare, perspectiva aceasta de stabil arată că suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți și beneficiile creșterii economice.

Realizator: În opinia premierului interimar, evaluările celor două agenții de rating "ar obliga partidele reformiste să nu lase guvernarea țării în mâinile populiștilor și ale demagogilor", după cum sa exprimat Florin Cîțu.


Etichete florin citupremier interimarguvern,economie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live