Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 17 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Octombrie 2014
Vizualizari: 1255
Comentează add

Toţi furnizorii de servicii medicale care au contract cu CNAS trebuie să achiziţioneze cititoare de carduri, anunţă ministrul sanătăţii Nicolae Bănicioiu.

Cititoare de carduri, ”cumpărate de medici”

radiojurnal

Foto arhivă.

Toţi furnizorii de servicii medicale care au contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate trebuie să achiziţioneze cititoare de carduri, anunţă ministrul sanătăţii Nicolae Bănicioiu

 
El a recomandat şi consultarea site-ului CNAS, unde sunt prezentate toate tipurile.  
 
”Cititoarele de card pot fi alese. Cel mai ieftin este 5 euro,  până la cel mai scump, 80 de euro. Lucrurile sunt rezonabile, sunt foarte bine explicate şi înţeleg, există reticenţă din partea unora care nu vor să introducem niciodată acest sistem. Trebuie introdus sistemul”, a mai spus Nicolae Bănicioiu.  
 
În urmă cu o săptămână, şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, recomanda procurarea cititoarelor de carduri de sănătate şi preciza că serviciile care nu vor fi validate prin card, nu vor mai putea fi decontate.
 
Distribuirea cardurilor de sănătate este programată să se încheie la sfârşitul lui octombrie, iar în aproximativ trei luni va trebui să se renunţe la actualul sistem şi să fie folosit doar cel bazat pe aceste carduri, susţine preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea.
 
Până în prezent, numeroşi medici de familie au refuzat să achiziţioneze cititoare pentru cardurile de sănătate, afimând că acestea ar trebui să fie asigurate de stat.
 

Etichete Casa Naţională de Asigurări de Sănătateministrul sanătăţiiNicolae BănicioiuCNAScititoarecarduriVasile Ciurcheamedici de familie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live