Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUBIECTUL ZILEI Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

11 August 2014
Vizualizari: 1482
Comentează add

Câteva mii de oameni au participat ieri, la ceea ce au numit "o plimbare" în jurul Palatului Cotroceni pentru a-şi exprima sprijinul pentru jurnaliştii de la Antena 3.

Circulație blocată la "plimbarea" în jurul Palatulului Cotroceni

radiojurnal

"Plimbare" la Cotroceni. Foto: Captură Youtube.

La Bucureşti, câteva mii de oameni au participat ieri, la ceea ce au numit "o plimbare" în jurul Palatului Cotroceni pentru a-şi exprima sprijinul pentru jurnaliştii de la Antena 3.

Mulţimea a blocat pentru aproximativ 3 ore traficul rutier din zonă şi a cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu.

Evenimentul a avut loc după ce, vineri, instanţa Curţii de Apel Bucureşti care l-a condamnat pe omul de afaceri Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare a dispus, între altele, şi confiscarea sediului în care funcţionează postul de ştiri Antena 3, parte a grupului media, fondat de Voiculescu.

Jandarmeria precizează, într-un comunicat, că la această manifestaţie a existat, în mod izolat, o persoană care s-a comportat violent, agresând o echipă de jurnalişti, şi că s-au luat deja toate măsurile pentru identificarea şi sancţionarea acesteia.

Directorul postului de televiziune Antena 3, Mihai Gâdea s-a aflat printre cei care au manifestat ieri, în apropierea Palatului Cotroceni.

"Oamenii aceştia merită foarte mult respect, ei sunt cetăţeni şi ei vor să se înceteze odată cu abuzul în această ţară. Mulţi oameni vor să se plimbe şi dacă cei care au responsabilitate în această ţară nu înţeleg despre ce este vorba, înseamnă că se află într-o mare eroare şi cred că ceea ce se întâmplă în acest moment împotriva unui post de televiziune este inacceptabil, iar reacţia oamenilor este pe măsură. Dacă abuzurile nu încetează, urmează şi alte plimbări, organizate de data asta", a spus Mihai Gâdea.

Manifestări similare au avut însă loc şi în alte oraşe din ţară.


Etichete Știri BucureștiprotesttraficblocarePalatul CotroceniDan VoiculescucondamnareconfiscaresediuAntena 3Mihai Gâdea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live