Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

22 Aprilie 2016
Vizualizari: 1291
Comentează add

La o lună de la atentatele din Bruxelles a fost reluată circulaţia trenurilor spre Aeroportul Internaţional Zaventem.

Circulaţia trenurilor spre Aeroportul Internaţional Zaventem, reluată

cerasela-radulescu-bruxelles

Atentate la Bruxelles. Arhiva Foto: captura video.

La exact o lună de la atentatele din Bruxelles astăzi a fost reluată circulaţia trenurilor spre Aeroportul Internaţional Zaventem, primul loc al atentatelor.

Staţia de metrou Maelbeek, de lângă instituţiile europene, unde a avut loc cel de-a doilea atentat terorist, va fi redeschisă luni.

Comisia de anchetă parlamentară privind atentatele din Bruxelles şi-a început azi activitatea, relatează corespondentul RRA, în capitala Belgiei, Cerasela Rădulescu. 

Corespondenţă de la Bruxelles - Reporter: Cerasela Rădulescu - Membrii Comisiei de anchetă parlamentare tocmai au sosit la staţia de metrou Maelbeek, situată în centru, lângă instituţiile europene şi care în ziua de 22 martie a fost locul unui atentat terorist.

Paza este întărită în continuare în zonă, iar autorităţile tocmai au anunţat că staţia de metrou Maelbeek va fi redeschisă luni.

Sunt prezenţi să discute cu deputaţii belgieni, familiile victimelor răniţi din atentate, dar şi lucrători ai companiei care administrează metroul. Ulterior, Comisia de anchetă se va deplasa la Aeroportul Zaventem.

Mai multe publicaţii belgiene semnalează astăzi incidente la staţii de metrou defecţiuni tehnice şi colete suspecte.

Aceste staţii au fost evacuate. Este aşteaptată acum reacţia oficială a autorităţilor.

Legat de atentatele teroriste din 22 martie, din Bruxelles, la o lună după, rămâne întrebarea consemnată de presa belgiană: de ce între primul atentat terorist, de la Aeroportul Zaventem şi cel de la staţia de metrou Maelbeek, la o distanţă de o oră şi 13 minute între ele, de ce liniile de metrou nu au fost evacuate şi acesta nu a fost închis?

Totodată, se ridică întrebarea de ce după atentatul de la Muzeul Evreiesc din 2014, din Bruxelles, nu a fost conceput de către autorităţi un plan special de securitate împotriva atentatelor teroriste în Belgia.


Etichete circulatia trenurilorbruxellesaeroportl international zaventemmetroumaelbekatentate teroriste

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live