Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

23 Ianuarie 2017
Vizualizari: 1878
Comentează add

Deşi procentul de acoperire cu gheaţă a Dunării s-a mai redus în ultimele zile datorită creşterii temperaturilor, circulaţia pe Dunărea fluvială rămâne în continuare închisă.

Circulaţia pe Dunăre este în continuare închisă

maria-mandita-galati

   

Circulaţia pe Dunăre se face şi acum cu dificultate pentru că fluviul este în continuarte blocat de sloiuri mari de gheaţă.

De exemplu, între Galaţi şi Tulcea locuitorii se pot deplasa doar de două ori pe zi cu ajutorul unui împingător. 

Deşi procentul de acoperire cu gheaţă a Dunării s-a mai redus în ultimele zile datorită creşterii temperaturilor, circulaţia pe Dunărea fluvială rămâne în continuare închisă, spune directorul AFDJ Galaţi, Dorian Dumitru:  Eu mă uit acum din birou pe geam şi văd că toată lăţimea Dunării este cu gheaţă, gheaţa este spartă, dar nu circulă. A crescut puţin debitul, dar nu suficient ca să producă efecte aşa de scurgere a gheţurilor.  

Cât priveşte spargerea sloiurilor cu ajutorul navelor AFDJ, nava Perseus, unicul spărgător de gheaţă din România a fost defectă în ultimele zile, a adăugat directorul AFDJ Galaţi.  

Dorian Dumitru: În lipsa lui acţionăm cu Galaţi III Gheorgheni, a venit şi Grozavul de la Armată, dar deocamdată ei respectă misiunile pe care le-au primit de la Ministerul Apărării Naţionale şi fac curse Tulcea - Sulina, pentru asigurarea scurgerii gheţii, spun ei.  

Cursele de pasageri Sulina - Tulcea s-au desfăşurat în ultimele trei zile cu ajutorul navelor AFDJ Mamaia şi Gheorgheni II.

Următoarea cursă urmează să plece mâine din Sulina către Tulcea.


Etichete DunăreGalaţisloiuricirculatie inchisa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live