Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 Martie 2020
Vizualizari: 628
Comentează add

Circulaţia cetăţenilor pe teritoriul României va fi restricţionată, începând de diseară, de la orele 22:00, prin ordonanţă militară.

Circulaţia cetăţenilor, restricţionată prin ordonanță militară

radiojurnal

Declaratie privind noi masuri de limitare a circulatiei cetățenilor, Bucuresti, 21 martie 2020. In imagine, secretarul de stat Despescu, ministrul Vela si secretarul de stat Arafat. Foto: captura YouTube

Circulaţia cetăţenilor pe teritoriul României va fi restricţionată, începând de diseară, de la orele 22:00, prin ordonanţă militară (vezi aici textul complet).

Se recomandă evitarea formării unui grup de persoane mai mare de trei, deplasările pe timp de zi în interes profesional, pentru asigurarea de bunuri de bază şi celor necesare desfăşurării activităţii profesionale, pentru asistenţă medicală urgentă, pentru îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie, dar şi deplasările scurte în apropierea locuinţei/ gospodăriei.

Între orele 22:00 şi 6:00, circulaţia este permisă numai pentru aceste motive. Persoanele sunt obligate să prezinte autorităţilor legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe proprie răspundere.

Ministrul de interne, Marcel Vela, a precizat ce trebuie să cuprindă declaraţia şi care sunt excepţiile.

În aceeaşi declaraţie de presă, secretarul de stat Raed Arafat a precizat că aceste măsuri ar trebui considerate de către populaţie ca şi cum ar fi obligatorii.

Alte măsuri restrictive: se închid cabinetele dentare, magazinele din mall-uri - cu excepţia celor alimentare, veterinare, a farmaciilor şi curăţătoriilor - iar slujbele religioase se vor oficia în lăcaşuri de cult, fără public.

Cei care părăsesc locul unde au fost plasaţi fără aprobarea autorităţilor sunt carantinaţi pentru o nouă perioadă de 14 zile şi vor fi traşi la răspundere contravenţional sau penal.

Se interzice, cu unele excepţii, intrarea străinilor şi apatrizilor pe teritoriul României.

Pe de altă parte, autorităţile locale trebuie să asigure sprijin vârstnicilor fără susţinători sau altă formă de ajutor.


Etichete (ii)circulatiecetateniordonantamilitara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live