Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

5 Aprilie 2019
Vizualizari: 659
Comentează add

Operaţiunile de stingere vor fi reluate în această dimineaţă

Circulaţia pe Valea Oltului- afectată de un incendiu de vegetaţie

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

  Foto: agerpres.ro

În judeţul Vâlcea, un incendiu de vegetaţie afectează circulaţia pe Drumul Naţional 7, în zona localităţii Brezoi, traficul desfăşurându-se pe un singur fir.  

În cursul zilei de luni, atunci când a izbucnit incendiul, acesta se manifesta pe un hectar, iar în momentul de faţă suprafaţa de fond forestier afectată depăşeşe 26 de hectare.

Este a patra zi în care pompierii vâlceni, reprezentanţi ai ocoalelor silvice din zonă, dar şi alte persoane care s-au alăturat acestei acţiuni, au parcurs pe jos distanţe considerabile, pentru a lichida acest incendiu, care,  la căderea serii, s-a apropiat destul de mult de Valea Oltului. În sprijinul lor, s-a alăturat ieri, şi un elicopter al inspectoratului general al Aviaţiei din cadrul MAI, acesta a efectuat de la sosirea lui, în jurul prânzului, 20 de lansări până la căderea serii şi a rămas peste noapte în zonă.

Dimineaţă se va relua intervenţia de stingere.

Din păcate, pompierii vâlceni s-au mai confruntat şi săptămâna trecută cu un incendiu de o amploare asemănătoare, în pădurea din zona Malaia, foarte aproape de Brezoi. Şi acolo au fost afectate 28 de hectare, a fost nevoie de 10 zile pentru lichidare incendiului. În momentul de faţă există un dosar penal pentru faptă şi se caută vinovaţii. Autorităţile judeţului Vâlcea susţin că focul a fost pus intenţionat, ceea ce se crede a se fi petrecut şi în cazul incendiului din zona Brezoi. 


Etichete pădurarincendiupadureBrezoiValea Oltuluipomiericirculatie

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live