Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Vineri, 22 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Iaşi

14 Octombrie 2021
Vizualizari: 125
Comentează add

Aproape 70.000 de pelerini s-au închinat până acum la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Circa 2.000 de persoane au participat la hramul Sf. Cuvioase Parascheva

radio-romania-iasi

 Foto: Arhivă/radioiasi.ro.

Aproximativ 2.000 de persoane au participat joi, 14 octombrie, la slujba prilejuită de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, în perimetrul special amenajat cu scaune din faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi.
 
Alte câteva mii de credincioşi veniţi în pelerinaj au urmărit liturghia pe cele 4 ecrane de mari dimensiuni amplasate pe pietonal. Oamenii au ocupat Parcul din fața Teatrului Național la fel și zona de pietonal până spre Piața Unirii. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, pe un podium special amenajat pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, în dreptul Catedralei.
 
Cuvântul de învăţătură a fost rostit de ÎPS Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului. În continuare, peste 5.000 de credincioşi așteaptă la rând să se închine la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, iar coada se întinde pe cel puțin un kilometru în afara curții Mitropoliei.
 
Pelerinajul din acest an, de la Iași, s-a desfăşurat fără incidente. Au fost luate măsuri suplimentare de siguranţă. Accesul în zonă este permis oricărei persoane, indiferent de localitatea de domiciliu sau dacă este vaccinată sau nu.
 
Singurele condiţii impuse sunt respectarea măsurilor de distanţare şi purtarea măştii de protecţie sanitară.
Între timp, incidenţa cazurilor de covid la Iaşi se apropie de 11 la mie. Chiar şi în aceste condiţii, aproape 70.000 de pelerini s-au închinat până acum la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.
 

Etichete Sfinta Cuvioasă ParaschevaIașipelerinaj

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live