Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 10-a: FCSB – Academica Clinceni Sâmbătă, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

4 Aprilie 2012
Vizualizari: 1212
Comentează add

Ciprul a rămas fără electricitate din cauza unei probleme la una dintre centralele electrice de pe insulă. Partea de sud a insulei se confruntase deja cu o pană generală de curent în iulie.

Ciprul se confruntă cu o pană generală de curent

beatrice-braileanu

Foto: Arhivă.

O problemă la o centrală electrică din Cipru a provocat o pană în lanţ, miercuri dimineaţa, iar insula a rămas fără curent electric pentru o perioadă neprecizată, a anunţat postul public de radio, potrivit AFP.

Alimentarea cu electricitate era întreruptă în cea mai mare parte a insulei şi existau probleme din cauza nefuncţionării semafoarelor.

Partea de sud a insulei s-a confruntat deja cu o pană generală de curent în iulie, în urma unei explozii a unei încărcături de armament depozitată într-o bază navală.

Explozia a distrus principala centrală electrică a ţării, care producea 60% din electricitatea de pe insulă, şi s-a soldat cu 13 morţi.

Ciprul este împărţit într-o parte greacă şi alta turcă, după ce trupele turce au ocupat în 1974 o treime din insulă, ca reacţie la o lovitură de stat inspirată de Atena şi vizând o alipire a Ciprului la Grecia.

Republica Cipru, care face parte din Uniunea Europeană (UE), este recunoscută la nivel internaţional, în timp ce Republica Turcă a Ciprului de Nord (RTCN) este recunoscută numai de către Ankara.


Etichete Cipruelectricitatepană curent

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live