Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL Sâmbătă, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Olaru

5 August 2013
Vizualizari: 1378
Comentează add

Deschiderea unui cont bancar este condiţionată printr-un plafon minim de depunere de 5000 de euro şi, totodată, de imposibilitatea de a le lichida timp de trei luni.

Ciprul ridică restricţia pe deschiderea de conturi bancare

alex-olaru

Bancomat din Nicosia. Foto: Arhivă

De luni, clienţii băncilor cipriote pot deschide noi conturi bancare, condiţionate însă prin plafonul minim de depunere de 5000 de euro şi, totodată, de imposibilitatea de a le lichida timp de trei luni.

Este primul semnal de relaxare din partea autorităţilor Cipriote, de la criza din primăvară, care a afectat grav sectorul bancar.

Potrivit "Kathimerini", deponenţii vor putea folosi banii depuşi în conturile noi numai pentru a plăti ratele aferente creditelor contractate la băncile din Cipru.

Ministerul finanţelor dă astfel un semnal de ridicare treptată a restricţiilor impuse asupra circulaţiei capitalurilor, soluţie găsită în încercarea de a preveni retragerile masive de bani.

În Cipru a început recent o anchetă penală referitoare la criza financiară, care a obligat acest stat să negocieze un acord de asistenţă cu partenerii externi în condiţii foarte dure.

Pentru împrumutul de 10 miliarde de euro, autorităţile au fost nevoite să restructureze principala bancă, Bank of Cyprus, şi să o lichideze pe cea de-a doua ca mărime, Laiki.

Ciprul este cel de-al cincilea stat din zona euro care beneficiază de asistenţă financiară.


Etichete Ciprucrizăbăncicontîmprumutrestricţiiasistenţă financiară

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live