Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Februarie 2019
Vizualizari: 491
Comentează add

Astăzi a început demolarea clădirii cinematografului, iar Centrul cultural european Favorit ar urma să fie gata în trei ani.

Cinematograful Favorit va deveni un Centru cultural multifuncţional

radiojurnal

Un centru cultural multifuncţional va fi construit în Capitală, în Sectorul 6, în locul fostului Cinematograf Favorit.

Astăzi a început demolarea clădirii cinematografului, iar Centrul cultural european Favorit ar urma să fie gata în trei ani.

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a declarat că valoarea investiţiei se ridică la 58 de milioane de lei.


Gabriel Mutu: Discutăm de un Centru cultural multifuncţional cu mai multe săli. Faptul că vom avea o bibliotecă publică deschisă cu o capacitate relativ mare unde vor putea veni foarte mulţi cetăţeni, vom avea acele săli-ateliere, unde copiii vor putea practica dansuri sau alte activităţi culturale, asta ne încântă şi ne face să credem că această construcţie de fapt nu reprezintă un simplu cinematograf, ci un centru cultural. Are un design foarte modern, cu un ecran pe faţada clădirii, unicat în România, şi cred că va deveni nu doar simbolul Sectorului 6, va deveni un simbol pentru Bucureşti.


Realizator: Proiectul Centrului cultural european Favorit a fost iniţiat de un grup civic, care a cerut această iniţiativă încă din 2010, iar din 2015 a făcut demersuri ca fostul cinematograf să fie preluat de autoritatea locală de la Ministerul Culturii şi Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor RomâniaFilm - ne-a transmis reporterul nostru Atena Teognoste.


Etichete bucurestisectorul 6Cinematograful FavoritCentru cultural multifuncţional

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live