Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Martie 2020
Vizualizari: 1311
Comentează add

Toate persoanele asimptomatice care sosesc în România din ţările unde sunt confirmate cel puţin 500 de cazuri de infecţii cu COVID -19 vor fi izolate la domiciliu.

Cine vine din zone cu minimum 500 de cazuri, izolare obligatorie #Covid-19

radiojurnal

Foto: MApN.

Începând de astăzi, se instituie măsura izolării la domiciliu în locaţia declarată la intrarea în ţară pentru o perioadă de 14 zile pentru toate persoanele asimptomatice care sosesc în România din ţările unde sunt confirmate cel puţin 500 de cazuri de infecţii cu COVID - 19.

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunţat că măsura intră în vigoare de la ora 21:00 pentru toţi cei care vin în ţară fie pe cale aeriană, sau rutieră.

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a mai decis extinderea carantinei pentru toţi cei sosiţi în ţară din zone aflate în carantină, obligaţia ITM-urilor de a verifica felul cum se aplică decalarea programului de lucru şi suspendarea până pe 31 martie a organizării târgurilor de maşini.

Măsuri care se aplică din 15 martie 2020, orele 21.00

Instituirea izolării la domiciliu (în locația declarată la intrarea în țară), pentru o perioadă de 14 zile, pentru toate persoanele asimptomatice care sosesc în România din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri.

Aprobarea măsurii rămânerii la locul de izolare și apelare a numărului unic de urgență 112, pentru persoanele izolate la domiciliu în situația în care, în timpul celor 14 zile, dezvoltă simptomatologie specifică infecției cu coronavirusului SARS-CoV-2, urmând a fi alocat un echipaj al serviciului de ambulanță care se va deplasa la locație și va preleva probe în vederea testării. În funcție de rezultatul testării, starea pacientului și necesarul de îngrijiri medicale, se vor lua măsuri pentru rămânerea în izolare la domiciliu, carantinarea sau internarea cazurilor confirmate și aplciarea tratamentului specific.  
 
Extinderea măsurii carantinării pentru toți cei care sosesc în țară din zonele carantinate, actualizate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și care se regăsesc pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Zonele în funcție de care se instituie auto-izolarea la domiciliu sau carantina instituționalizată pot fi consultate accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1513-lista-zone-afectate-15-03-2020/file.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

Editor Web: R.S.


Etichete coronavirusromaniaizolaremaimarcel velaitm(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live