Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 11 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

5 Martie 2018
Vizualizari: 778
Comentează add

Potrivit sondajelor făcute la ieşirea de la urne, nicio alianţă electorală sau partid nu va putea guverna ca atare, iar presa se aşteaptă la tratative îndelungate.

Cine va conduce Italia?

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Foto: wikipedia.org

Italia se îndreaptă spre un Parlament fără majoritate, după alegerile legislative de ieri.

Potrivit sondajelor făcute la ieşirea de la urne, nicio alianţă electorală sau partid nu va putea guverna ca atare, iar presa se aşteaptă la tratative îndelungate pentru formarea noului cabinet.

Analiştii remarcă doar două lucruri certe: eşecul coaliţiei de centru stânga, aflate până acum la guvernare şi avansul formaţiunilor populiste şi eurofobe. De altfel, Nigel Farage, fostul lider al taberei pro-Brexit din Marea Britanie şi-a felicitat colegii din Mişcarea 5 Stele, pe cale să devină principalul partid din Italia, iar Marine LePen, preşedinta Frontului Naţional francez, a comentat că Uniunea Europeană va avea o zi proastă după alegerile de ieri.

Corespondentul Radio România, Elena Postelnicu, trece în revistă rezultatele preliminare:

Reporter: Parlamentul de la Roma ar putea fi unul fără majoritate, potrivit primelor rezultate ale legislativelor de duminică, la care prezenţa la vot a fost de aproximativ 73%.

Coaliţia de centru-dreapta, compusă din patru formaţiuni politice, s-ar afla pe primul loc, obţinând între 33 şi 36% din voturi, în timp ce mişcarea populistă Cinci Stele a devenit primul partid din ţară, obţinând între 29 şi 32% din sufragii, spre satisfacţia deputatului Alessandro Di Battista.

Alessandro Di Battista: Dacă aceste date vor fi confirmate, va fi vorba de un câştig al Mişcării Cinci Stele şi demonstrează că toate celelalte puteri politice vor fi nevoite să vină, să vorbească, să negocieze cu noi, folosind metodele noastre de transparenţă, corectitudine, credibilitate, având la bază propuneri şi soluţii pe care vrem să le garantăm acestei ţări şi asta se va întâmpla în zilele şi săptămânile viitoare.

Corespondentul Elena Postelnicu adaugă că în privinţa alegerilor locale, care au avut loc tot ieri, primele rezultate arată că regiunea Lazio, în care se află capitala Roma, rămâne de centru- stânga, în vreme ce în nord, la Milano, guvernatorul Lombardiei va fi de centru-dreapta.

 


Etichete Italiaalegeriparlamentmajoritatesondaje

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live