Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Arina Petrovici

21 August 2019
Vizualizari: 427
Comentează add

Guvernul spaniol nu exclude posibilitatea de a sancţiona financiar ONG-ul "Open Arms", care nu are autorizaţie pentru operaţiuni de salvare în largul Libiei.

Cinci ţări din UE ”vor prelua emigranţii de pe nava Open Arms"

arina-petrovici

This grab from a video taken by Local Team shows Spanish humanitarian ship Open Arms arriving off the island of Lampedusa on August 15, 2019 with 147 migrants on board, after a judge in Rome suspended far-right Interior Minister Matteo Salvini's decree banning them from Italy's territorial waters. The Proactiva Open Arms charity which operates the ship said it would not try to force entry to Lampedusa port, as another rescue vessel, the Sea-Watch 3 did in June, prompting its seizure and the arrest of its captain. Photo: Local Team / AFP

Cinci ţări din Uniunea Europeană vor prelua migranţii care se aflau pe nava umanitară spaniolă "Open Arms", înainte de a fi primit, aseară, permisiunea de a debarca pe insula italiană Lampedusa - a anunţat astăzi Comisia Europeană.

Pe de altă parte, guvernul spaniol nu exclude posibilitatea de a sancţiona financiar ONG-ul "Open Arms", care nu are autorizaţie pentru operaţiuni de salvare în largul Libiei. 

Spania, Franţa, Germania, Luxemburg şi Portugalia vor trimite echipe pentru înregistrarea şi intervievarea migranţilor, pentru efectuarea controalelor necesare şi finalizarea procedurilor pentru transport.

Comisia Europeană promite să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a se asigura că procedurile se desfăşoară cât mai rapid posibil. Nava "Open Arms" a ancorat în apropierea insulei italiene Lampedusa, dar ministrul de interne italian Matteo Salvini a respins iniţial debarcarea migranţilor, deşi, în urma intervenţiilor guvenului său şi ale Comisiei Europene, şase state comunitare - Franţa, Germania, Luxemburg, Portugalia, România şi Spania - acceptaseră să primească migranţii aflaţi la bord.

În ultimele zile, mai mulţi migranţi s-au aruncat în mare pentru a ajunge înot pe insula Lampedusa. Garda de Coastă italiană i-a returnat pe unii dintre ei pe nava "Open Arms". Pe de altă parte, guvernul spaniol ar putea sancţiona financiar ONG-ul "Open Arms", care nu are autorizaţie pentru operaţiuni de salvare în largul Libiei.

După ce a fost imobilizată 3 luni în portul din Barcelona, nava a fost autorizată în aprilie să ridice ancora, însă doar pentru a transporta material umanitar spre insulele greceşti Samos şi Lesbos. Ignorând interdicţia de a se deplasa în largul Libiei pentru a recupera migranţi, "Open Arms" s-a îndreptat în acea zonă, cu riscul sancţiunilor ce pot ajunge la 900 de mii de euro.


Etichete emigrantiopenarms

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live