Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

20 Mai 2022
Vizualizari: 173
Comentează add

Ucraina a deschis mii de dosare pentru presupuse crime de război săvârşite de soldaţii ruşi începând din 24 februarie, iar un prim proces a început în această săptămână.

Cinci state occidentale susţin judecarea crimelor de război din Ucraina

sergiu-stet

 Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen în orașul ucrainean Bucea.             Foto: twitter.com/vonderleyen.

Oficiali din domeniul justiţiei din cinci ţări occidentale care formează aşa-numita alianţă "Five Eyes" ("Cinci ochi"), au anunţat că susţin acţiunea Ucrainei pentru judecarea crimelor de război care au legătură cu invazia rusă, transmite AFP preluată de Agerpres.

Miniştri de justiţie sau procurori generali din SUA, Regatul Unit, Australia, Canada şi Noua Zeelandă au făcut cunoscut, într-un comunicat, faptul că susţin acţiunea procurorului general al Ucrainei, Irina Venediktova, de a-i tragă la răspundere pe cei responsabili pentru "crimele de război comise în timpul invaziei ruse".

Ucraina a deschis mii de dosare pentru presupuse crime de război săvârşite de soldaţii ruşi începând din 24 februarie, iar un prim proces a început în această săptămână.

"Susţinem căutarea dreptăţii de către Ucraina şi prin alte anchete internaţionale, inclusiv Curtea Penală Internaţională' şi alte organisme", au anunțat cele cinci state în declaraţia comună.

"Împreună condamnăm acţiunile guvernului rus şi îi cerem să înceteze toate încălcările dreptului internaţional, să oprească invazia ilegală şi să coopereze pentru a fi traşi la răspundere", se mai precizează în declarația citată.

 

Etichete Irina VenediktovaUcrainaFive Eyescrime de război

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live