Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Noiembrie 2020
Vizualizari: 327
Comentează add

Cinci orașe și o comună din județul Alba - Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud - sunt de astăzi în carantină pentru două săptămâni.

Cinci orașe și o comună din județul Alba sunt în carantină

florin-lepadatu

  

Cinci orașe și o comună din județul Alba - Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Cugir, Abrud și Ciugud - sunt de astăzi în carantină pentru două săptămâni din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.
 
Corespondenta RRA, Andreea Bogdan, spune care sunt măsurile luate de autorități .
 
Reporter: Andreea Bogdan - Forțe de ordine din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, al Inspectoratului Județean de Jandarmi și al Poliției Locale vor fi mobilizate în misiuni de verificare a măsurilor dispuse.
 
Nicolae Albu, prefectul județului Alba: Se va face o verificare la intrare și la ieșire în localitate. Persoanele care tranzitează localitatea nu pot să staționează - este o măsură venită ca să protejeze populația.
 
Reporter: Între orele 6:00 -22:00 în interiorul zonei carantinate se poate circula doar în anumite situații, cum ar fi deplasarea în interes profesional, deplasarea pentru asigurarea de bunuri de strictă necesitate, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată, deplasarea în scopul donării de sânge în  scop umanitar sau de voluntariat, pentru îngrijirea sau administrarea unei proprietăți sau pentru alte motive justificate, cum ar fi îngrijirea copiilor, a vârstnicilor, a persoanelor bolnave ori în caz de deces al unui membru de familie.
 
O precizare importantă este cea legată de circulația persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, care se vor putea deplasa în afara locuinței motivat doar în intervalul orar 10:00-13:00, în vreme ce persoanele cu vârsta de sub 65 de ani pot circula între orele 6:00-10:00, respectiv 13:00-20:00.
 
În intervalul orar 22:00-6:00 este permisă circulația persoanelor numai în interest profesional, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau realizată de la distanță, respectiv pentru deplasări scurte în apropierea locuinței, legată de activitatea fizică a persoanelor sau pentru nevoile animalelor de companie.
 

Etichete Albacarantina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live