Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

22 Iulie 2020
Vizualizari: 317
Comentează add

Autoritățile se așteaptă la alte două săptămâni dificile, până se vor resimți efectele aplicării măsurilor incluse în noua lege privind carantina și izolarea.

Cifre record în raportările oficiale privind evoluția epidemiei de COVID-19

-

 

Noi cifre-record azi în raportările oficiale privind evoluția epidemiei de COVID-19. Cele mai multe cazuri noi confirmate, aproape 1.000, duc bilanțul total la peste 39.000 de infectări.

S-a înregistrat și unul dintre cele mai mari numere de decese - 36, aproape de cel mai ridicat nivel înregistrat la mijlocul lunii martie, respectiv 40.

S-au înmulțit din nou și cazurile grave - sunt aproape 300 de pacienți în prezent la terapie intensivă. Autoritățile se așteaptă la alte două săptămâni dificile, până se vor resimți efectele aplicării măsurilor incluse în noua lege privind carantina și izolarea, intrată în vigoare marți, 21 iulie.

Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că printre priorități este și asigurarea personalului medical în spitalele în care există deficit. 

"Chiar în aceste momente, împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență, facem și am și făcut zilele trecute evaluarea a tot ce înseamnă medic de terapie intensivă, rezident de terapie intensivă și de boli infecțioase, în vederea faptului că în următoarea perioadă vom avea nevoie de detașări. Noi mizăm pe acea detașare voluntară în care colegii noștri medici beneficiază și de acel 50% spor, plus 2% care sunt diurna, și sperăm ca acest lucru să se întâmple voluntar. Conform legii, putem face această detașare și voluntar. Noi vom face în așa fel încât acele unități medicale să beneficieze de personalul de care au nevoie pentru a putea trata pacientul infectat COVID", a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
 

Etichete epidemiecoronavirusNelu Tătaru

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live