Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ani Sandu, New York

27 Februarie 2013
Vizualizari: 1199
Comentează add

După disputele din ultimele săptămâni între democraţi şi republicani, în cele din urmă Chuck Hagel a reuşit să strângă voturile necesare în Senatul american.

Chuck Hagel, confirmat în funcţia de secretar al apărării în SUA

ani-sandu-new-york

 Chuck Hagel în timpul audierilor. Foto Reuters.

În SUA, Chuck Hagel, nominalizat de preşedintele Barack Obama ca secretar al apărării, a fost confirmat în funcţie.

După disputele din ultimele săptămâni între democraţi şi republicani, în cele din urmă Hegell a reuşit să strângă voturile necesare în Senatul american.

El ar urma să depună miercuri jurământul.

Cu 58 de voturi pentru şi 41 împotrivă Chuck Hagel, în vârstă de 66 de ani, a fost confirmat de senatori ca secretar al apărării.

Printre cei care s-au opus a fost senatorul republican John Mc Cain, unul dintre cei mai vocali critici ai lui Hegell.

De altfel, cei mai mulţi republicani au votat împotrivă.

Ei susţin că Hagel nu este potrivit pentru post şi îi reproşează în special poziţiile exprimate în trecut faţă de Israel.

Context delicat

Chuck Hagel preia portofoliul apărării într-un moment delicat, cu doar câteva zile înainte să intre în vigoare reduceri drastice de cheltuieli bugetare.

Pentagonul a avertizat că, în cazul în care congresmenii nu găsesc soluţii alternative va fi nevoit să dea afară oamenii sau să îi pună să îşi ia concedii fără plată.

Preşedintele Barack Obama a făcut din nou ieri presiune pe Congres să ajungă la un compromis.

Liderul de la Casa Albă a subliniat efectele negative ale tăierilor bugetare, în cadrul unui discurs ţinut la o fabrică de nave din statul Virginia.

"Tăierile de cheltuieli vor slăbi revenirea economiei americane, vor slăbi pregătirea noastră militară şi serviciile de bază pe care poporul american se bizuie în fiecare zi", a afirmat Barack Obama.

Republicanii şi democraţii dau însă vina unii pe alţii pentru criza în care au ajuns şi nu par dispuşi să cedeze pentru a parafa un acord.


Etichete Chuck HagelJohn Mc Cain

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live