Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DESCHIS IN WEEK-END (continuare) Duminică, 19 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

19 Martie 2017
Vizualizari: 588
Comentează add

Chuck Berry, considerat a fi unul dintre părinţii rock"n"rollului, a încetat din viaţă la vârsta de 90 de ani

Chuck Berry, legenda muzicii Rock'n'Roll, a încetat din viață la 90 de ani Chuck Berry, legenda muzicii Rock'n'Roll, a încetat din viață la 90 de ani - Conține video

catalin-gombos

Chuck Berry, legenda muzicii Rock'n'Roll. Foto: captura youtube.com.

Legendarul muzician american, Chuck Berry, considerat a fi unul dintre părinţii rock'n'rollului, a încetat din viaţă la vârsta de 90 de ani.

Johnny B. Goode, Roll Over Beethoven, Sweet Little Sixteen sau Maybellene sunt câteva dintre piesele lui Chuck Berry care continuă să fie ascultate la 60 de ani după ce au fost compuse. John Lennon a spus odată că, dacă i s-ar da un alt nume rock'n'rollului, acesta ar putea fi "Chuck Berry".

Considerat a fi unul dintre marii chitarişti ai lumii, Berry a influenţat generaţii de muzicieni care au învăţat să cânte la acest instrument.

Piesele sale au fost preluate de trupe ca The Beatles şi The Rolling Stones, dar şi de regele rock'n'rollului, Elvis Presley.

Chuck Berry şi-a început cariera într-o perioadă în care, într-o mare parte din Statele Unite comunităţile erau segregate, însă muzica sa, cu texte care pun accentul pe adolescenţă, a fost îmbrăţişată, rapid, şi de tinerii albi.

În tinereţe, Chuck Berry a avut şi o serie de probleme cu legea - fiind arestat, în adolescenţă, pentru jaf armat, iar mai târziu pentru că a transportat o minoră în scopuri imorale şi evaziune fiscală.

VIDEO: Chuck Berry - Johnny B. Goode (Live 1958). Sursa: youtube.com.


Etichete chuck berryrock n rollmuzica

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live