Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

15 Iunie 2019
Vizualizari: 681
Comentează add

La Chișinău a avut loc astăzi prima ședință a guvernului condus de Maia Sandu după ce Partidul Democrat a anunțat că se retrage de la guvernare.

Chișinău: Premierul Maia Sandu a anunțat anularea manifestației de duminică

natalia-zaharescu-radio-chisinau

Maia Sandu. Foto: Arhivă

La Chișinău a avut loc astăzi prima ședință a guvernului condus de Maia Sandu după ce Partidul Democrat a anunțat că se retrage de la guvernare.

După ședință, Maia Sandu și ministrul de interne, Andrei Năstase, care sunt și lideri ai Blocului ACUM, au anunțat că se anulează o manifestație convocată pentru mâine și au dat asigurări că liderul PD, Vlad Plahotniuc, care a părăsit ieri Republica Moldova, va fi tras la răspundere pentru abuzurile sale.


Reporter: Natalia Zaharescu (Radio Chișinău) - Cabinetul Maia Sandu a avut astăzi prima sa ședință în clădirea Guvernului Republicii Moldova, în care accesul a fost blocat până aseară.

Maia Sandu a spus după ședință că se anulează așa-numitul "marş al poporului", o manifestație care fusese anunțată pentru mâine, în condițiile în care până iere Partidul Democrat, al controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc, a refuzat să recunoască Guvernul Sandu și să renunțe la putere, invocând decizii ale Curții Constituționale.

Maia Sandu a precizat că marșul a fost anulat pentru a le da un răgaz polițiștilor, care sunt obosiți după evenimentele din ultimele zile.

Totodată, după ce PD a transmis în cursul nopții că Vlad Plahotniuc a plecat pentru câteva zile din țară pentru a-şi vizita familia, despre care se știe că locuiește în Elveția, Maia Sandu a dat asigurări că omul de afaceri va fi sancționat pentru abuzurile sale.


Maia Sandu: Capii acestui clan mafiot care a uzurpat puterea și care a terorizat cetățenii Republicii Moldova timp de ani de zile au plecat din țară. Noi vrem să vă asigurăm că în momentul în care justiția va fi funcțională toți cei care se fac responsabili, inclusiv Plahotniuc, vor fi readuşi în țară și vor răspunde pentru toate abuzurile pe care le-au comis.


Reporter: Mai multe avioane de pe curse charter au decolat ieri de la Chișinău, iar ministrul de interne Andrei Năstase a declarat că a fost aseară personal la aeroport, pentru a se asigura că nu pleacă din țară persoane aflate sub interdicție judecătorească.

El a spus că unii membri ai familiei lui Ilan Şor, deputat și principal suspect în dosarul privind frauda bancară de proporții din 2014, au plecat ieri cu două avioane, dar că Ilan Şor nu a părăsit ieri Republica Moldova.


Etichete republica moldovamaia sanduvlad plahotniucchisinauilan sorandrei nastase

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live