Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 August 2016
Vizualizari: 834
Comentează add

La Bucureşti, la Clubul Ţăranului Român, Institutul "Fraţii Golescu" pentru Românii de Pretutindeni organizează a treia ediţie a manifestării culturale "Chioşcul de ziare".

"Chioşc de ziare" din diaspora, la Clubul Ţăranului Român din Capitală

radiojurnal

Foto: facebook.com/ClubulTaranului.

La Bucureşti, la Clubul Ţăranului Român, Institutul "Fraţii Golescu" pentru Românii de Pretutindeni organizează a treia ediţie a manifestării culturale "Chioşcul de ziare".

Până în 9 septembrie, vizitatorii pot citi sau cumpăra ziare, reviste şi publicaţii în limba română, din regiunile cu populaţie românească din jurul ţării.

Cum este marcată Ziua Limbii Române la Covasna aflăm de la corespondentul nostru Oana Negrea.

Ziua Limbii Române sărbătorită la prima şcoală românească din Sfântu Gheorghe

Ziua Limbii Române este sărbătorită astăzi şi la prima şcoală românească din Sfântu Gheorghe, atestată documentar din anul 1799, care păstrează obiect şi documente reprezentantive pentru istoria învăţământului confesional românesc din zonă.

Aici, vizitatorii sunt invitaţi să participe la ateliere de scriere cu pană şi pe tăbliţe.

Florin Herţeg, muzeograf: La ora 10:00 deja erau primii vizitatori care ne-au trecut pragul şcolii. Au scris pe tăbliţe şi au scris cu pană, am folosit citate din Macedonski, Vieru, Eminescu, au vizitat punctul muzeal şi au fost destul de entuziasmaţi să scrie pe tăbliţe şi cu pană, fiind pentru ei o noutate şi în continuare îi aşteptăm să vină, până la ora 16:00. Atelierul şi vizita sunt gratuite.

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe marchează de asemenea Ziua Limbii Române printr-un eveniment cultural literar intitulat "Romulus Cioflec şi limba română", organizat de la ora 18:00 împreună cu Centrul de cultură Arcuş la Casa Bastion din Sfântu Gheorghe.

De la ora 18:30 va avea loc spectacolul-lectură după comedia "Răspântia" de Romulus Cioflec, prezentat de trupa "Ego", în regia Mirelei Bucur, de la Teatrul Andrei Mureşanu.

Ziua Limbii Române va fi serbată astăzi şi la Centrul Cultural din staţiunea Covasna, unde va avea loc o întâlnire cu scriitori din zonă, sub genericul "oameni şi cărţi".


Etichete ziua limbii romaneclubul taranului romanchioscul de ziaresfantu gheorgheMuzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu GheorgheCentrul Cultural Covasna

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live