Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Octombrie 2014
Vizualizari: 1054
Comentează add

O firmă de stat de utilităţi din China, cea mai mare din lume având în vedere veniturile, s-a arătat interesată să cumpere operaţiunile de distribuţie şi vânzare din România.

Chinezii, ”interesaţi de unele active Enel”

radiojurnal

Foto: captură youtube.com

Investitorii chinezi sunt interesaţi de activele Enel din România şi din Slovacia, a anunţat şeful companiei italiene, citat de Reuters. 

Potrivit acestuia, o importantă firmă de stat de utilităţi din China şi cea mai mare din lume având în vedere veniturile, s-a arătat interesată să cumpere operaţiunile de distribuţie şi vânzare din România. 
 
Enel vrea să vândă active de peste 4 miliarde de euro, pentru a-şi reduce datoria şi a-şi menţine ratingul recomandat pentru investiţii.
 
Pe lângă activele din România şi Slovacia, Enel intenţionează să vândă o parte din participaţia sa de 92% deţinută în compania spaniolă de utilităţi Endesa. 
 
"Există companii chineze interesate de România şi Slovacia", le-a declarat jurnaliştilor Francesco Starace, adăugând că State Grid Corporation of China şi-a exprimat interesul în preluarea activelor de distribuţie şi vânzări din România.
 
State Grid Corp, cea mai mare companie de utilităţi din lume după venituri, a achiziţionat o participaţie minoritară în companii din Portugalia şi Italia şi vrea să cumpere active în Grecia şi Spania. 

Etichete Investitori chineziEnelRomâniaSlovaciaEndesaState Grid Corporation of ChinaPortugaliaItaliaGreciaenergie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live