Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costi Dumăscu

7 Martie 2021
Vizualizari: 136
Comentează add

Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, afirmă că ţara sa e dispusă să discute cu Statele Unite pe baza respectului reciproc.

China speră că SUA vor elimina toate restricţiile „nerezonabile”

costi-dumascu

Beijing. Foto: Agerpres/AP.

Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi afirmă că ţara sa este dispusă să discute cu Statele Unite pe baza respectului reciproc şi speră că Washingtonul va elimina toate restricţiile "nerezonabile" cât mai curând posibil. 

Principalul diplomat al Guvernului chinez a declarat, la conferința sa de presă anuală, că divergențele dintre China și Statele Unite trebuie gestionate cu atenție și că cele două părți trebuie să susțină o concurență sănătoasă, în care câștigul uneia să nu fie privit ca o pierdere pentru cealaltă.

Agenția Reuters notează că principalele dispute între cele două mari puteri sunt legate de influența în regiunea indo-pacifică, practicile economice ale Beijingului, situația din Hong Kong și Taiwan și de încălcare a drepturilor omului în China.

Administrația Biden sublinia, săptămâna trecută, că rivalitatea în creștere cu China este testul geopolitic al secolului şi provocarea cheie cu care se confruntă Statele Unite.

Joe Biden a arătat că va continua în linii mari politica dura a fostului președinte Donald Trump față de China, dar în coordonare de această dată cu aliații Statelor Unite.


Etichete (ii)chinarestrictii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live