Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Luni, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

6 Decembrie 2018
Vizualizari: 424
Comentează add

Huawei este o imensă companie de telecomunicaţii şi, deşi nu este controlată de statul chinez, are relaţii strânse cu Partidul Comunist.

China solicită eliberarea directorului financiar Huawei reţinută în Canada

sergiu-stet

 

Autorităţile chineze anunţă că reţinerea în Canada a directorul financiar al companiei Huawei, Meng Wanzhou, este o încălcare a drepturilor omului şi solicită eliberarea sa.

Meng Wanzhou a fost arestată în Canada şi riscă să fie extrădată în SUA pentru presupuse încălcări ale sancţiunilor SUA impuse Iranului.

Aceasta nu este o măsură luată împotriva unei persoane sau a unei companii. Acesta este un semnal ferm al autorităţilor americane adresat Chinei.

BBC aminteşte că Huawei este o imensă companie de telecomunicaţii şi, deşi nu este controlată de statul chinez, are relaţii strânse cu Partidul Comunist, aflat la guvernare în China.

Această măsură de arestare se adaugă tensiunilor tot mai mari generate de războiul comercial dintre China şi SUA. Unele dintre tensiuni sunt alimentate de suspiciunea că unele companii chinezeşti, precum Huawei, reprezintă un risc pentru SUA.


Etichete HuaweiMeng WanzhouCanadaSUACFO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live