Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 29 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

22 Septembrie 2021
Vizualizari: 235
Comentează add

China şi SUA îşi asumă noi angajamente în privința schimbărilor climatice

sergiu-stet

 Foto: Arhivă Reuters.

Două dintre statele care poluează cel mai mult la nivel mondial - Statele Unite şi China - şi-au asumat noi angajamente de a contracara schimbările climatice, cu prilejul Adunării Generale anuale a Organizaţiei Naţiunilor Unite.
 
BBC transmite că angajamentele celor două ţări survin cu doar câteva săptămâni înainte de summitul ONU pe tema climei - COP26 - care va avea loc în Scoţia. 
 
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, le-a spus liderilor reuniţi la New York că nivelul emisiilor trebuie să scadă cu 45% până în 2030. În condiţiile angajamentelor naţionale actuale privind clima, nivelul emisiilor va urca cu 16%, până atunci, potrivit estimărilor făcute de experţi ai ONU.
 
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a declarat că va intensifica dezvoltarea surselor de energie regenerabilă şi cu emisii reduse de dioxid de carbon şi va sista proiectele vizând construirea unor noi centrale electrice pe bază de cărbune, în alte state.
 
Preşedintele Joe Biden a anunțat dublarea angajamentului SUA faţă de Fondul Verde pentru Climă, promiţând că America va aloca anual 11,4 miliarde de doalari, până în 2024.

Etichete ONUAntonio GuterresSUAChinaXi Jinpingmediuclimă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live