Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMÂNII DE PRETUTINDENI Sâmbătă, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

28 Mai 2019
Vizualizari: 518
Comentează add

China a asigurat 80 % din cantitatea mineralelor rare – un grup de 17 elemente chimice folosite la echipamentele militare şi de înaltă tehnologie - pe care SUA le-au importat.

China se gândeşte serios să restricţioneze exporturile de "pământuri rare"

sergiu-stet

 Beijing. Foto: Agerpres/AP.

China "se gândeşte serios" să restricţioneze exporturile de minerale rare către SUA, a transmis  redactorul şef al taboidului chinezesc Global Times.

Agenţia Reuters transmite că tensiunile tot mai mari au generat îngrijorări legate de faptul că Beijingul va profita de poziţia sa dominantă, în calitate de furnizor de minerale rare, pentru a influenţa răboiul comercial dintre SUA şi China.

"Din câte ştiu, China se gândeşte serios să restricţioneze exporturile de minerale rare în SUA. China ar putea, de altfel, să aplice şi alte contramăsuri pe viitor", a scris pe contul său de Twitter, Hu Xijin. Potrivit unui oficial de rang înalt din cadrul comitetului de planificare chinez, Comisia Naţională pentru Dezvoltare şi Reformă, China va acorda prioritate cererii interne şi este dispusă să de-a curs solicitărilor rezonabile pentru livrări de minerale rare către alte state.

Potrivit presei oficiale chineze, preşedintele Xi Jinping a vizitat săptămâna trecută o companie producătoare de minerale rare din sudul Chinei. Acţiunile producătorilor de minerale rare s-au apreciat pe fondul speculaţiilor legate de faptul că vizita lui Xi sugerează că statul chinez ar putea să ia în calcul folosirea mineralelor rare în războiul comercial.

China asigură 80 % din cantitatea mineralelor rare – un grup de 17 elemente chimice folosite la echipamentele militare şi bunurile electronice de înaltă tehnologie – pe care Statele Unite a importat-o în perioada 2014 - 2017.

Până în prezent, exporturile de minerale rare din China au fost exceptate din recentele taxe vamale impuse de SUA, care au decis să nu taxeze importurile la aceste produse şi alte minerale de mare importanţă din China, ca parte din războiul comercial.


Etichete Global TimesChinapământuri rareITtelecomunicaţiiTwitterHu XijinXi Jinping

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live