Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

26 Mai 2022
Vizualizari: 265
Comentează add

China rămâne cea mai mare provocare la adresa ordinii internaţionale

sergiu-stet

  Secretarul de stat american, Antony Blinken. Foto: Arhivă/ Agerpres.

Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a declarat joi, 26 mai, că în continuare China rămâne cea mai mare provocare la adresa ordinii internaţionale, în ciuda ameninţării pe care o reprezintă acum Rusia, transmite BBC.

Antony Blinken a subliniat că SUA nu caută un conflict sau un nou Război Rece, dar va apăra ordinea internaţională în faţa încercărilor Chinei de a o schimba.

"China este singura ţară care intenţionează să schimbe ordinea internaţională şi pentru a face asta încearcă să îşi amplifice puterea economică, diplomatică, militară şi tehnologică. Viziunea Beijingului ne îndepărtează de valorile care au susţinut mare parte din progresul lumii în ultimii 75 de ani. China are obiective şi în ce priveşte economia mondială şi în ce priveşte capacitatea noastră de a rezolva provocări, mergând de la schimbările climatice până la COVID-19. Cu toate acestea, pur şi simplu SUA şi China trebuie să-şi gesioneze relaţiile în perspectiva unui viitor previzibil", a declarat Antony Blinken. 


Etichete Antony BlinkenChina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live