Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

2 Iulie 2013
Vizualizari: 1578
Comentează add

Pentru o analiză detaliată, cei de la Nuclearelectric vor sosi la Cernavodă, iar premierul Ponta susţine că o eventuală decizie pozitivă nu poate fi decât în avantajul României.

China Nuclearelectric "interesată" de centrala de la Cernavodă

angela-matei

Premierul Victor Ponta. Foto: Arhivă

Premierul Victor Ponta se va întâlni marţi la Beijing cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, şi cu premierul, Li Keqiang.

Este ultima etapă a turneului în patru state asiatice al şefului guvernului de la Bucureşti, care şi-a propus să atragă investiţii în România.

În China, Victor Ponta s-a întâlnit deja cu reprezentanţi a trei companii importante, între care una dintre ele s-a arătat interesată de construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la centrala nucleară Cernavodă.

China Nuclearelectric este interesată să se implice într-un pachet de investiţii care să cuprindă reactoarele 3 şi 4 de al Cernavodă, hidrocentrala de la Tarniţa şi cablul de transport de energie către Turcia.

Premierul Victor Ponta a precizat că statul român este dispus să cedeze pachetul majoritar şi a explicat că este nromal acest lucru atunci când vine altcineva şi cu tehnologia şi cu banii.

Pentru o analiză detaliată, cei de la Nuclearelectric vor sosi chiar luna aceasta la Cernavodă, iar premierul Ponta susţine că o eventuală decizie pozitivă nu poate fi decât în avantajul ţării noastre.

"Pentru România chiar ar fi mare succes dacă se va realiza pentru că am cheltuit până acum peste 1 miliard de euro pentru ce s-a lucrat la grupurile 3 şi 4, partea de construcţie civilă, şi chiar ar fi mare păcat să fi pierdut banii. Nu mai vorbesc de specialiştii din România pe care i-am pierde dacă n-am avea grupurile 3 şi 4. Să sperăm că reuşim", a spus Victor Ponta.

Fără a preciza suma, primul-ministru a spus că este o investiţie de miliarde de euro.

Potrivit analizelor de până acum, proiectul se ridică la aproximativ 6 miliarde de euro.

Victor Ponta s-a întâlnit ieri şi cu reprezentanţii ZTE şi Huawei, companii de telecomunicaţii, respectiv telefoane mobile, care s-au arătat de asemenea interesate de investiţii în România.


Etichete ChinaXi JinpingVictor PontaCernavodă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live