Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL - continuare Sâmbătă, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, Washington

29 Iunie 2018
Vizualizari: 315
Comentează add

China neagă că ar urmări subminarea Uniunii Europene, dar admite că există îngrijorări legate de cooperarea sa cu ţări din Europa Centrală şi de Est.

China "neagă că ar urmări subminarea Uniunii Europene"

doina-saiciuc-washington

Beijing. Foto: Agerpres/AP.

China neagă că ar urmări subminarea Uniunii Europene, dar admite că există îngrijorări legate de cooperarea sa cu ţări din Europa Centrală şi de Est.

Adjunctul ministrului chinez de externe a declarat înaintea summitului cu est-europenii de săptămâna viitoare de la Sofia că prosperitatea şi unitatea europenilor este în interesul ţării sale, iar cooperarea cu esticii este transparentă şi în conformitate cu reglementările Uniunii Europene.

Convorbirile la nivel înalt dintre China şi 16 ţări est-europene dintre care 11 membre ale Uniunii a ajuns la a 7-a ediţie şi potrivit Reuters multe capitale occidentele văd acest format de cooperare ca pe o încercare a chinezilor de a controla regiunea prin proiecte de investiţii.

Recent şi la Washington, după cum transmite corespondentul RRA, Doina Saiciuc, un responsabil al Departamentului de stat a atras atenţia asupra încercărilor Chinei şi ale Rusiei de a-i dezbina pe europeni.


Etichete Chinasubminarea Uniunii Europenerusiaeuropa centrala si de estsummitsofiae

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live