Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

23 Ianuarie 2020
Vizualizari: 588
Comentează add

China a anunţat măsuri fără precedent pentru a preveni răspândirea virusului care provoacă boli respiratorii acute.

China, măsuri fără precedent împotriva noului virus

luminita-apostol

Virusul care provoacă boli respiratorii acute a determinat China să plaseze în carantină două oraşe, respectiv 20 de milioane de oameni.

În acelaşi timp, la nivel mondial au fost raportate noi cazuri, iar ţările iau măsuri pentru a preveni posibila răspândire a coronavirusului. 

China a anunţat măsuri fără precedent pentru a preveni răspândirea virusului care provoacă boli respiratorii acute: au fost practic închise două oraşe cu o populaţie totală de 20 de milioane de locuitori, a fost alocat un miliard de yuani provinciei central-estice Hubei, unde se află cele două oraşe, iar autorităţile au anunţat că un spital special pentru tratarea virusului va fi construit în şase zile la Wuhan, oraş cu 11 milioane de locuitori şi care este acum închis, fiind unul dintre cele două plasate în carantină astăzi.

De teama răspândirii virusului, capitala Beijing a anulat toate ceremoniile publice, ce urmau să fie organizate cu ocazia Anului Nou chinezesc. Până acum, 17 oameni au murit în China şi peste 600 au fost infectaţi. 

Noi cazuri de infectare cu acest nou virus au fost raportate astăzi la nivel mondial, în Singapore, Vietnam şi Arabia Saudită, după cele semnalate deja de Statele Unite, Coreea de Sud, Thailanda, Taiwan, Hong Kong şi Japonia. 

Statele membre ale Uniunii Europene nu au raportat cazuri de infectare cu noul virus apărut în China. Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii discută la Geneva dacă situaţia va fi declarată o urgenţă de sănătate la nivel global. 

Virusul nu era cunoscut până acum, iar experţii chinezi spun că este posibil să se fi răspândit de la animalele vândute într-o piaţă din Wuhan. El se manifestă prin febră, tuse şi dificultăţi respiratorii.


Etichete chinavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live