Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ. ROMANIA VOTEAZĂ. ALEGERI LOCALE 2020 Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

11 August 2011
Vizualizari: 3639
Comentează add

În urma gravului accident feroviar de la sfârşitul lunii iulie, China a oprit temporar proiectele pentru construcţia de noi căi ferate de mare viteză. Viteza de rulare a trenurilor rapide pe liniile inaugurate recent va fi limitată.

China îngheaţă construcţia căilor ferate de mare viteză China îngheaţă construcţia căilor ferate de mare viteză - Conține video

razvan-stancu

Accidentul feroviar din regiunea Wenzhou. Foto: Reuters Arhivă.

Proiectele pentru construcţia de noi căi ferate de mare viteză au fost oprite temporar de autorităţile chineze, transmite AFP.

Această decizie a fost luată de către oficialii de la Beijing în urma incidentului din 23 iulie când în urma unei coliziuni dintre două trenuri de mare viteză au murit 40 de oameni iar 191 au fost răniţi.

Guvernul chinez a anunţat că se vor face inspecţii pe toate liniile existente precum şi pe cele în construcţie iar viteza de rulare a trenurilor de mare viteză pe liniile inaugurate recent va fi limitată.

"Vom suspenda, pentru moment, examinarea şi aprobarea oricărui nou proiect pentru construcţia de căi ferate" se arată într-un comunicat publicat după o reuniune a consiliului de miniştrii condusă de premierul Wen Jiabao.

Trenurile concepute pentru a rula cu o viteză maximă de 250km/oră vor fi limitate la 200km/oră, a anunţat joi ministerul chinez al căilor ferate.

Preţul biletelor şi orarul trenurilor va fi reactualizat, a mai precizat ministerul.

Cel mai grav accident feroviar produs în China din 2008

Aceste măsuri au fost luate de către guvernul de la Beijing la mai puţin de o lună după producerea coliziunii a două trenuri de mare viteză în regiunea Wenzhou, fiind cel mai grav accident feroviar produs în China din 2008.

Accidentul a avut loc la mai puţin de o lună după inaugurarea liniei de mare viteză între Beijing şi Shanghai, cu o lungime de 1.300 de kilometri, existând semne de întrebare în legătură cu fiabilitatea traficului feroviar de mare viteză din China.

Foto: Tren de mare viteză în gara din Beijing. Sursa: Reuters.

Miercuri, 11 mai 2011 au fost efectuate primele teste pe linia pentru trenuri de mare viteză de nouă generaţie între Beijing şi Shanghai, distanţa dintre capitala politică şi cea economică a Chinei fiind parcursă în mai puţin de cinci ore.

China are cea mai mare reţea feroviară din lume de trenuri de mare viteză, aproximativ 8358 de km, la sfârşitul anului 2010.

Potrivit oficialilor, reţeaua va depăşi 13000 de km până la sfârşitul anului 2012 şi 16000 de km până în 2020.

Video: Imagini de la locul accidentului feroviar petrecut la sfârşitul lunii iulie, în regiunea Wenzhou. Sursa: Reuters.


Etichete ChinatrenBeijingcoliziuneWenzhou

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live