Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * S Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cătălin Gomboş

4 August 2022
Vizualizari: 236
Comentează add

Exercițiile sunt programate în șase locații din jurul teritoriului controlat de Taiwan, care a acuzat China că impune o blocadă navală și aeriană.

China începe astăzi exerciții cu muniție de război în apropierea Taiwanului

catalin-gombos

Avion al armatei chineze. FOTO: eng.mod.gov.cn

China începe astăzi exerciții cu muniție de război în apropierea Taiwanului, ca răspuns la vizita făcută la Taipei de președintele Camerei Reprezentanților din Congresul american, Nancy Pelosi.

Exercițiile sunt programate în șase locații din jurul teritoriului controlat de Taiwan, care a acuzat China că impune o blocadă navală și aeriană.

Taiwanul a lansat în această dimineață rachete de semnalizare, pentru a alunga ceea ce ar putea fi drone chinezești care survolau insule aflate sub controlul său, transmite Reuters.

Pe de altă parte, pagina de internet a Ministerului Apărării de la Taipei a fost ținta unui atac informatic, iar ieri 27 de avioane militare chineze au survolat Strâmtoarea Taiwan, 22 dintre ele depășind așa-numita linie mediană dintre insulă și China continentală.

Incidentul a avut loc înaintea exercițiilor militare cu muniție de război, anunțate de China în șase locații din jurul teritoriului controlat de Taiwan; unele dintre acestea ar urma să aibă loc chiar în limita celor 12 mile nautice ale apelor teritoriale și spațiului aerian taiwanez, a anunțat Taipeiul, care spune că acest fapt este fără precedent.

Exercițiile au loc în urma vizitei în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, care a dorit să dea un semnal al solidarității americane cu Taipeiul.

China a protestat vehement, întrucât consideră Taiwanul o provincie rebelă care va reveni sub controlul său și interpretează orice relații cu Taipeiul drept o încurajare a pretențiilor de independență ale acestuia.


Etichete chinaexercitiiarmatataiwansuanancy pelosimunitie reala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live