Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

13 Aprilie 2020
Vizualizari: 285
Comentează add

Restricțiile vizează în primul rând documentele care conţin rezultatele unor cercetări privind originea coronavirusului.

China impune restricții vizând cercetările legate de noul coronavirus

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

China impune noi restricţii în ce priveşte cercetările privind coronavirusul, pe măsură ce lumea întreagă luptă din greu să stopeze răspândirea infecţiei cu virusul mortal.
 
CNN transmite că noile reglementări anunţate de Beijing privesc restricţionarea publicării materialelor privind cercetările legate de coronavirus, după cum reiese de pe site-ul Universităţii Fudan, universitate de cercetare de elită din China.
 
Pe siteul universităţii, restricţiile subliniază că "orice document care se referă la originea virusului va fi strict gestionat" şi urmează instrucţiuni pentru cercetători cu privire la modul în care vor fi publicate materialele de cercetare şi de către care anume agenţie a guvernului chinez, fiind vizate în primul rând materialele care conţin rezultate privind originea coronavirusului.
 
Siteul include şi numele, numărul de telefon şi adresa de mail a unui oficial al ministerului educaţiei din China.
 
CNN a sunat la respectivul număr de telefon, iar oficialul guvernului chinez a confirmat că au fost emise instrucţiuni privind selectarea materialelor care pot fi publicate, dar că aceste instrucţiuni nu trebuiau făcute publice. La scurt timp după apelul telefonic al CNN, pagina cu instrucţiuni de pe website-ul universităţii Fudan a fost ștearsă.
 
Cel puţin alte două universităţi din China au avut pagini web cu instrucţiuni care au fost ulterior scoase de pe site. Oficiali de la diferite niveluri ale guvernului de la Beijing au pedepsit şi au redus la tăcere medici şi cercetători care au încercat să tragă semnalul de alarmă cu privire la această boală mortală.
 
Printre cei reduşi la tăcere se numără şi medicul Li Wenliang din Wuhan, care a fost chemat la poliţie şi admonestat pentru informaţiile pe care le face publice.
 
Ulterior, Li Wenliang a contractat COVID-19 şi a murit, la vârsta de 33 de ani, într-un spital din Wuhan, în luna februarie. Li Wenliang a devenit un erou în China.
 

Etichete FudancoronavirusLi WenliangWuhancercetare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live