Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 12 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

30 Iunie 2020
Vizualizari: 106
Comentează add

Potrivit presei locale chineze, legea a fost adoptată prin votul unanim al Comitetului permanent al Congresului Național al Poporului chinez.

China impune noi reguli în materie de securitate în Hong Kong

rador

Hong Kong.      Foto: Arhivă.

Parlamentul Chinei a adoptat noua legislație privind securitatea națională pentru Hong Kong, transmite BBC News.

Potrivit presei locale chineze, legea a fost adoptată prin votul unanim al Comitetului permanent al Congresului Național al Poporului chinez.

Corespondentul BBC la Beijing transmite că cei 162 de delegați ai Comitetului, prezenți la Beijing, au aprobat în unanimitate legislația privind siguranța națională în Hong Kong.

Această nouă lege va revizui în mod drastic dreptul de a protesta și de a contesta guvernarea în acest oraș. Anumite discursuri, demonstrații de stradă neautorizate și acțiuni de tulburare ar putea fi acum considerate infracțiuni de secesiune, subversiune sau conspirare cu forțe externe, ce pot atrage pedeps privative de libertate.

Judecătorii care vor instrumenta astfel de cazuri vor fi aleși nominal de către liderul Hong Kong-ului care este numit de către regimul de la Beijing.

Între timp, poliţia din Hong Kong a arestat 53 de persoane care participau la un protest tăcut împotriva noii legislaţii.

Conform poliţiştilor, unii protestatari au început să scandeze slogane şi să scuipe pe străzi.

Forţele de ordine au folosit spray-uri iritante pentru a-i dispersa pe manifestaţii care - conform afirmaţiilor poliţiştilor - i-ar fi atacat după aceea.

Hong Kong a fost un teritoriu administrat de britanici până în 1997, când a revenit Chinei, cu condiția ca unele reglementări interne specifice statului de drept să rămână în vigoare timp de 50 de ani.

Unele state occidentale se tem că noua legislație de securitate impusă de Beijing ar putea afecta statutul democratic al teritoriului și au amenințat cu măsuri de retaliere după ce China și-a arătat intențiile. Astfel, Marea Britanie a anunțat că acordă cetățenie locuitorilor din Hong Kong, iar Statele Unite au menționat noi sancțiuni economice la adresa Beijingului.


Etichete (ii)hong kongsecuritatechinaprotest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live