Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 17 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

10 Februarie 2010
Vizualizari: 1218
Comentează add

Guvernul chinez a dezvăluit că terenurile fermierilor constituie o sursă mult mai mare de contaminare a apei decât fabricile.

China: fermele mai poluante decât fabricile

Foto: AFP.

Într-un prim studiu pe tema poluării, guvernul chinez a dezvăluit că terenurile fermierilor constituie o sursă mult mai mare de contaminare a apei decât fabricile. Cele mai mari surse de contaminare a apei sunt îngrăşămintele şi pesticidele, susţin cercetătorii chinezi, citaţi de publicaţia britanică The Guardian.

 

Înalţi oficiali afrmă că descoperirea, făcută după un studiu de doi ani cu participarea a 570000 de persoane, va cere o reconsiderare parţială a politicii de mediu şi va viza aspecte dintre cele mai diverse, de la coşuri la coteţele pentru păsări, grajdurile de vite şi livezi.

 

În pofida unei revizuiri drastice a cifrelor cu privire la contaminări în zonele rurale, guvernul a dat de înţeles că, în acest caz, problemele de poluare ale ţării pot fi aproape incomensurabile, dacă nu chiar insurmontabile. Această sugestie ar putea provoca o serie de critici din partea organizaţiilor ecologiste.

 

Potrivit unor surse din interior, publicarea raportului a fost amânată din cauza opoziţiei ministrului agriculturii, care anterior susţinuse că fermele contribuie infim la poluarea Chinei.

 

Studiul demontează însă complet afirmaţile ministrului. Potrivit acestui studiu, agricultura este răspunzătoare de 43,5% din cerinţele de oxigen chimic din ţară (principalul etalon pentru compuşii organici ai apei), dar şi pentru 67% din emanaţiile de fosfor şi 57% din cele de azot.

 

La lansarea documentului ministrul agriculturii, Wang Yangling, a recunoscut că aceste emisii se datoreză metodelor agricole intensive.

 

"Îngrăşămintele chimice şi pesticidele au jucat un rol important în sporirea productivităţii, dar, în unele părţi, folosirea lor abuzivă a avut un grav impact asupra mediului", a spus el. "Dezvoltarea rapidă a sectorului zootehnic şi a culturilor acvatice a produs multe alimente, dar care sunt şi o sursă de poluare pentru viaţa noastră".

 

(Traducere Rador)


Etichete fermeChinapoluareapecontaminare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live