Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LUMINA CREDINŢEI Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

16 Septembrie 2021
Vizualizari: 223
Comentează add

Un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a declarat că acordul reflectă o mentalitate depăşită datând din perioada războiului rece.

China critică un acord de securitate între SUA, Australia și Marea Britanie

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

China a denunţat un nou acord în domeniul securităţii dintre SUA, Australia şi Marea Britanie, despre care autorităţile de la Beijing au spus că subminează stablitatea regională şi intensifică cursa înarmărilor.
 
Conform noului acord, transmite corespondentul BBC, Australia va achiziţiona tehnologia de construcţie a submarinelor nucleare, precum şi rachete cu rază lungă de acţiune Tomahawk.
 
Un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a declarat că acordul reflectă o mentalitate depăşită datând din perioada războiului rece.
 
Vorbind în parlament, premierul britanic Boris Johnson a respins sugestiile conform cărora noua alianţă este îndreptată împotriva cuiva: "Astăzi, Marea Britanie şi Australia îşi apără aceleaşi interese, promovează aceleaşi valori şi se confruntă cu aceleaşi ameninţări. Suntem tot atât de aliniaţi în politicile internaţionale cât alte două ţări din lume, iar unul dintre principalele premii ale unei astfel întreprinderi este că Australia, Regatul Unit şi SUA vor deveni partenere inseparabile într-un proiect care va dura decenii".
 

Etichete ChinasecuritateSUAacord

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live