Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

4 Iunie 2021
Vizualizari: 489
Comentează add

Beijingul a reacţionat cu furie faţă de comentariile Secretarului de Stat Antony Blinken legate de masacrul din Piața Tiananmen din 4 iunie 1989.

China critică declaraţiile Secretarului american de Stat despre Tiananmen

sergiu-stet

 People attend a candlelight vigil at Victoria Park in Hong Kong on June 4, 2019, to mark the 30th anniversary of the 1989 Tiananmen crackdown in Beijing. The semi-autonomous financial hub has hosted an annual vigil every year since tanks and soldiers smashed into protesters near Beijing's Tiananmen Square on June 4, 1989 -- an illustration of the city's unusual freedoms and vibrant political scene. Philip FONG / AFP

Mii de poliţişti patrulează pe străzile Hong Kongului, pentru a împiedica cetăţenii să comemoreze masacrul din 1989 din Piaţa Tiananmen, din Beijing.
 
Potrivit unor rapoarte, un activist a fost arestat în districtul Kowloon. Autorităţile au interzis manifestaţiile pentru al doilea an consecutiv. Mare parte a Parcului Victoria, unde se strâng de obicei partcipanţii la comemorare, a fost închisă.
 
China a reacţionat cu furie faţă de comentariile Secretarului de Stat Antony Blinken legate de uciderile din Tiananmen. Antony Blinken a afirmat că SUA îi respectă pe activiştii care continuă să lupte împotriva asupririi din partea guvernului.
 
Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de externe, Wang Wenbin, a declarat: "Guvernul chinez a tras cu mult timp în urmă o concluzie clară în ce priveşte tulburările politice de la finalul anilor 1980. China se opune ferm acestor declaraţii ale SUA, care se amestecă în treburile interne ale Chinei. Înainte de a ataca alte ţări, folosind pretextul drepturilor omului, Statele Unite ar trebui mai întâi să privească în oglindă".

Etichete KowloonPiaţa TiananmenHong KongAntony Blinken

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live