Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

12 Octombrie 2017
Vizualizari: 1586
Comentează add

Cel mai bogat chinez, Xu Jiyain, are o avere de 43 de miliarde de dolari. Averea acestuia a crescut cu 30 de miliarde de dolari în ultima jumătate de an.

China are peste 600 de miliardari în dolari

sergiu-stet

Xu Jiyain (stânga, proprietarul Evergrande) şi Jack Ma (dreapta, principal acţionar Alibaba) la prima listare la bursă a unui club de fotbal - Evergrande Taobao (2015)

Numărul chinezilor ultrabogaţi este de peste 2 mii de persoane, conform Hurun Report - topul celor mai bogaţi chinezi realizat anual de compania Hurun. Conform metodologiei realizatorilor clasamentului, un milionar este considerat "ultrabogat" dacă averea sa depăşeşte pragul de 300 de milioane de USD.

Averile însumate ale celor 2.130 de "ultrabogaţi" chinezi depăşete 2.600 de de miliarde de dolari, echivalentul Produsului Intern Brut al Marii Britanii, a cincea economie a lumii după cele ale SUA, China, Japonia şi Germania.

Vârsta medie a celor mai bogaţi chinezi este de 54 de ani, un pic mai mare decât cea de anul trecut. Femeile ocupă mai bine de un sfert din lista chinezilor bogaţi realizată de Hurun. 

Cel mai bogat chinez anul acesta este Xu Jiyain (59 de ani), proprietarul grupului de investiţii imobiliare Evergrande, cu o avere de 43 de miliarde de dolari.

Acesta este urmat în top de Pony Ma Huateng, de la compania de investiţii Tencent, cu 37 de miliarde de dolari şi de Jack Ma, de la gigantul comerţului electronic Alibaba, cu 30 de miliarde de dolari.

De altfel, nu mai puţin de 43 de acţionari ai conglomeratului Alibaba apar anul acesta pe lista celor mai bogaţi chinezi.


Etichete AlibabaXu JiyainEvergrandeTencentJack MaPony Ma HuatengHurun

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live