Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

14 Martie 2012
Vizualizari: 1405
Comentează add

Premierul chinez Wen Jiabao afirmă că este esenţial pentru economia ţării ca autorităţile să se axeze pe reforme politice şi economice.

China "are nevoie urgentă de reforme"

beatrice-braileanu

Premierul chinez , Wen Jiabao. Foto: Reuters.

China estimează o creştere economică mai scăzută în anul 2012, privind spre o expansiune mai sustenabilă înainte de schimbarea liderilor prevazută în toamnă şi pe fondul încetinirii economiei globale, anunţă BBC.

Premierul Chinei, Wen Jiabao, a emis un avertisment privind necesitatea "urgentă" de reforme, fără de care tragedii, cum ar fi Revoluţia Culturală, ar putea avea loc în continuare.

Premierul a declarat la Congresul Naţional al Poporului că decizia Chinei de a reduce ţinta de creştere economică la 7,5% pentru 2012 a fost esenţială pentru a susţine creşterea.

El a ţinut să sublinieze că este esenţial pentru economia ţării să se axeze pe reforme politice şi economice, care ar trebui să fie "graduale şi ordonate".

Wen Jiabao a spus, la începutul discursului, că trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru problemele din ţară din timpul mandatului său.

Cu toate acestea "încă există loc de îmbunătăţiri în munca mea", a spus prim-ministrul.

În conferinţa de presă de trei ore el a abordat atât problemele interne, cum ar fi preţurile locuinţelor, cât şi incidente controversate, privind anumite investigaţii ale poliţiei.

În ceea ce priveşte comerţul SUA-China, Wen Jiabao a menţionat că ar dori să extindă importurile din SUA pentru a creşte investiţiile în ambele sensuri.

Premierul s-a declarat mulţumit de progresele înregistrate în relaţiile cu Taiwan, dar a subliniat că ar dori să vadă legături economice mai puternice între cele două, chiar şi investiţii între băncile din China şi Taiwan.

Premierul chinez a menţionat că sunt vizate şi măsuri care să asigure o împărţire mai echitabilă a prosperităţii.

În acest sens, guvernul va creşte cheltuielile cu serviciile sociale, va spori veniturile pentru grupurile cu venituri scăzute sau medii şi va sprijini creditarea.


Etichete ChinareformepremierWen Jiabao

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live