Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 15 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ, Shanghai

24 August 2010
Vizualizari: 1480
Comentează add

China doreşte angajarea unor manageri cu performanţe bune pe pieţele internaţionale pentru ca aceştia să crească competitivitatea la nivel global a companiilor de stat din ţară.

China angajează manageri cu experienţă internaţională

sergiu-stet-shanghai

Angajarea unor manageri de nivel internaţional face parte din proiectul guvernamental "O mie de profesionişti". Foto: arhivă.

În China, Comisia de Administrare a Companiilor de Stat a anunţat că va angaja mai mulţi manageri cu experienţă internaţională.

Procesul de recrutare a acestora va începe la sfârşitul lunii august.

Sunt vizaţi manageri cu performanţe bune pe pieţele internaţionale, pentru ca aceştia să crească competitivitatea la nivel global a companiilor de stat din China.

Companiile de stat din China au în administrare active în valoare de aproximativ 300 de miliarde de dolari.

Recent, Comisia de Supraveghere şi Administrare a Companiilor de Stat a început să facă schimbări la conducerea unor importante astfel de companii.

Angajarea unor manageri de nivel internaţional face parte din proiectul guvernamental "O mie de profesionişti".

Prin acest proiect, guvernul de la Beijing oferă condiţii deosebite de muncă şi salarii foarte mari unor specialişti de excepţie din domeniile academic şi economic.

Comisia de Administrare a Companiilor de Stat intenţionează să angajeze cel puţin 10 specialişti cu reputaţie internaţională în posturi de director general sau directori adjuncţi.

Persoanele de rând şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că funcţionarii din administraţie au salarii şi pensii foarte mari şi un loc de muncă extrem de stabil.

În urmă cu peste 20 de ani, China a început o reformă treptată a pieţei muncii. Dacă până la începutul anilor '90, toţi angajaţii erau plătiţi de stat şi erau numiţi "cadrele statului", odată cu liberalizarea treptată a economiei, au fost introduse diferite tipuri de contracte de muncă.

Angajaţii din companiile de stat nu mai beneficiază acum de drepturi suplimentare faţă de angajaţii din mediul privat. Singura categorie specială sunt funcţionarii din administraţiile locale.

Odată angajaţi cu contracte pe perioadă nedeterminată, aceştia au locul de muncă garantat până la pensionare.

Shenzhen, în apropiere de insula Hong Kong, este una dintre cele mai dezvoltate metropole din China.

Conducerea administraţiei din Shenzhen a decis că este nevoie de o modernizare a corpului funcţionarilor, pentru a ţine pasul cu dezvoltartea economică.

În cursul acestui an, pentru cele 350 de posturi de funcţionari, scoase la concurs, şi-au depus candidatura aproximativ 40.000 de persoane.


Etichete ChinamanagerShenzhenHong Kongfuncţionari

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live