Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

11 Decembrie 2017
Vizualizari: 789
Comentează add

Serviciul german de informaţii este extrem de îngrijorat că Beijingul a utilizat tehnica profilelor false pentru a recruta informatori din rândul oficialilor şi politicienilor.

China acuzată că recrutează spioni prin reţeaua socială virtuală LinkedIn

sergiu-stet

 

Serviciul de informaţii interne din Germania a dezvăluit detalii despre modul în care China a utilizat profile false pe media sociale pentru a aduna informaţii despre oficiali şi politicieni germani, cu posibilitatea de a-i recruta ca informatori.

Corespondentul BBC transmite că agenţii serviciului german de informaţii au publicat opt din cele mai active astfel de profile, aparţinând unor tineri chinezi profesionişti şi abili.

Serviciul german de informaţii este extrem de îngrijorat că Beijingul a utilizat tehnica profilelor false pentru a recruta informatori din rândul oficialilor şi politicienilor din Germania.

În primele nouă luni ale acestui an, China a utilizat profilele false, în special pe platforma LinkedIn, pentru a contacta cel puţin 10.000 de cetăţeni germani. China a negat şi în trecut acuzaţii similare de spionaj. 


Etichete LinkedINLinkedIncyberspionajsecuritaterecrutareinformatoricorupţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live