Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE SACRU SI PROFAN Miercuri, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

20 August 2020
Vizualizari: 279
Comentează add

Vladimir Putin a subliniat că orice presiune asupra conducerii belaruse, ca şi ingerinţele în afecerile interne ale acestei ţări, sunt contraproductive.

Charles Michel și Vladimir Putin, convorbiri pe tema situației din Belarus

alexandru-beleavski-moscova

Situaţia din Belarus, pe tema căreia a fost convocat ieri un summit european extraordinar, a fost discutată din nou astăzi de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

Europenii consideră că atitudinea Rusiei, care este cel mai bun aliat şi partener economic al Belarusului, va fi esenţială pentru rezolvare crizei din această ţară.

În convorbirea sa telefonică de azi după-amiază cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a doua din ultimele trei zile, liderul rus Vladimir Putin a subliniat că orice presiune asupra conducerii belaruse, ca şi ingerinţele în afecerile interne ale acestei ţări, sunt contraproductive - a anunţat Serviciul de presă al Kremlinului.

Potrivit comunicatului, cei doi au confirmat că normalizarea cât mai rapidă a situaţiei din Belarus răspunde intereselor Rusiei şi Uniunii Europene.

Charles Michel l-a informat pe Vladimir Putin în legătură cu rezultatele video-summitului extraordinar de ieri al Uniunii Europene: liderii europeni au decis să nu recunoască rezultatele recentelor alegeri prezidenţiale din Belarus, care, conform cifrelor oficiale, au fost câştigate detaşat de actualul lider, Aleksandr Lukaşenko, şi să impună sancţiuni împotriva celor vinovaţi de fraudele electorale şi violenţele împotriva populaţiei.

Comentând apelul de organizare a noi alegeri în Belarus şi posibilitatea contactelor dintre autorităţile ruse şi opoziţia belarusă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia nu intenţionează să se amestece în afacerile interne din ţara vecină, ale cărei probleme - a subliniat el - trebuie rezolvate prin dialog între putere şi protestatari.

Peskov a reamintit că Vladimir Putin l-a felicitat pe Aleksandr Lukaşenko, cu ocazia victoriei în alegeri.

(RS)


Etichete belarusrusiauecharles michelvladimir putin(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live