Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţ Hîrţescu

26 Februarie 2021
Vizualizari: 173
Comentează add

Nicuşor Dan i-a felicitat pe consilierii municipali din partea majorităţii pentru faptul că s-au prezentat toţi la vot şi au rezistat presiunilor.

CGMB a suspendat PUZ-urile de sector pentru un an

petrut-hirtescu

 

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat vineri, la finalul şedinţei CGMB în care PUZ-urile coordonatoare pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 şi 6 au fost suspendate pentru un an, că acest moment reprezintă un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureştiului.

"Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureştiului. Ani de zile au prevalat interesul privat şi diferite reţele de interese în faţa interesului public. Am spus şi o repet: urbanismul ultimilor ani a fost o golănie. Majoritatea Consiliului General, USR- PNL, a luat azi o decizie curajoasă, corectă şi a dovedit că este o adevărată autoritate publică, adică cineva care acţionează în interes public şi nu în interes privat. Prin aceste PUZ-uri de sector, într-o capitală sufocată de poluare, în care copiii au boli respiratorii şi vârstnicii au boli cardio-vasculare generate de această poluare a aerului, urmau să dispară sute de hectare de spaţiu verde, care aveau acest statut de spaţiu verde în Planul Urbanistic General", a arătat el într-o declaraţie susţinută la sediul PMB.
 
Nicuşor Dan i-a felicitat pe consilierii municipali din partea majorităţii pentru faptul că s-au prezentat toţi la vot şi au rezistat "presiunilor pe care le-au avut, fiecare dintre ei, de la toate aceste reţele care au făcut rău" Capitalei.
 
"Bucureştiul pierdea oportunităţi de dezvoltare, cum sunt metroul de suprafaţă, salba de lacuri din nordul Bucureştiului. Este un semnal pentru toţi investitorii de bună credinţă, pentru arhitecţi, pentru constructori că oraşul acesta are nevoie de dezvoltare, iar această dezvoltare trebuie să fie sustenabilă şi mai ales trebuie să fie făcută pentru cetăţean şi nu pentru nişte interese speculative.", a mai spus el, potrivit Agerpres.
 
(PH)

Etichete CGMBsuspendare PUZ-uri de sectorNicușor DanBucurești(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live