Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Iulie 2014
Vizualizari: 986
Comentează add

2.500 de angajaţi ai CFR Marfă urmează să fie disponibilizaţi luna aceasta ca parte din planul de restructurare a companiei - a anunţat conducerea societăţii.

CFR Marfă disponibilizează 2.500 de angajaţi, luna aceasta

radiojurnal

Foto: Arhivă.

2.500 de angajaţi ai CFR Marfă urmează să fie disponibilizaţi luna aceasta - a anunţat conducerea societăţii.

Ei vor primi între 12 şi 24 de salarii compensatorii, în funcţie de vechime, eşalonate pe doi ani, şi alte şase salarii brute a câte 900 de lei.

"Săptămână aceasta a demarat efectiv procesul de restructurare a celor 2.500 de salariaţi. Se dau preavize, se urmează paşii legali. Efectiv probabil că vor pleca în a doua parte a lunii iulie.

"S-a avut în vedere pentru fiecare unitate în parte, în ce contract sunt implicaţi oamenii respetivi şi pe cât posibil s-a evitat afectarea contractelor acutale" a spus directorul comercial al CFR Marfă, Ion Soare.

Problema onorării contractelor încheiate de CFR Marfă cu mai puţini angajaţi a fost ridicată de reprezentanţii sindicatelor, însă conducerea companiei a dat asigurări că în criteriile de selecţie a angajaţilor ce urmează să fie concediaţi a fost prevăzut şi acest aspect.

Reducerea personalului face parte din planul de restructurare a companiei, în vederea reducerii pierderilor şi a continuării procesului de privatizare - pentru care Guvernul s-a angajat în faţa creditorilor internaţionali.

Fostul Ministru al Transporturilor, Dan Şova, estima recent, la Radio România Actualităţi, că privatizarea CFR Marfă, eşuată la sfârşitul anului trecut, s-ar putea realiza în decurs de un an.


Etichete CFR Marfădisponibilizăriangajaţisindicatefederaţiitransporturi feroviaresalariaţiIon Soarerestructurare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live