Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV: ROMÂNIA ÎN SĂRBĂTOARE Marţi, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Octombrie 2020
Vizualizari: 458
Comentează add

CEZ Group a aprobat vânzarea activelor sale din România

radiojurnal

   Foto: radioiasi.ro

CEZ Group a aprobat vânzarea activelor sale din România către cel mai mare administrator de infrastructură din lume, parte a companiei australiene Macquarie Group, aflată în top 10 în lume din punct de vedere al capitalizării de piață.

Încheierea tranzacției va fi supusă aprobării Autorității Europene Antitrust și Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Companie multinațională cu sediul la Praga, CEZ se află pe piața românească din 2005. De-atunci a devenit principalul furnizor de energie electrică din sud-vestul României, dar şi de gaze naturale, cu peste 1,4 milioane de clienți casnici şi industriali.
 
Grupul are la noi în țară și cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, în Dobrogea, la Fântânele, Cogealac și Grădina. Procesul de vânzare a activelor a început acum mai bine de un an, iar acordul vizează 7 companii din toate cele trei segmente de afaceri: distribuția de energie electrică, furnizarea de energie și portofoliul de energie regenerabilă.
 
Compania australiană a înaintat cea mai atractivă ofertă, iar portofoliul său de investiții cuprinde importante capacități de energie regenerabilă și rețele de distribuție în Australia, Austria, Finlanda, Spania și Statele Unite. Reamintim că de activele CEZ a fost interesat și un consorțiu românesc format din Hidroelectrica, Electrica și SAPE.
 
În cursă s-a aflat și consorțiul format din companiile germane E.ON și Allianz. Finalizarea tranzacției depinde de primirea aprobărilor din partea autorităților antitrust.
 
(PH)

Etichete CEZactivevanzare(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live