Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Septembrie 2021
Vizualizari: 253
Comentează add

Cetăţenii Uniunii Europene nu mai pot intra de mâine în Marea Britanie pe bază de carte de identitate.

Cetățenii UE pot intra în Marea Britanie, de vineri, doar cu pașaportul

radiojurnal

  Foto: Arhivă.

Cetăţenii Uniunii Europene nu mai pot intra de mâine în Marea Britanie pe bază de carte de identitate, ci doar cu un paşaport valabil.
 
După ieşirea Regatului Unit din spaţiul comunitar, mii de europeni au fost întorşi din drum de la graniţă.
 
De mâine, cetăţenii din blocul comunitar, din spațiul economic european și elveţienii pot călători în Regatul Unit, pentru vacanţe sau călătorii scurte, fără a avea nevoie de viză, dar numai cu un pașaport valabil.
 
Cartea de identitate poate fi utilizată în continuare încă aproximativ 4 ani de cei care au rezidență sau permis de muncă.
 
După perioada de tranziție post-Brexit, libera circulație între Marea Britanie și Uniunea Europeană a continuat în anumite condiții, iar de la începutul acestui an, autoritățile de la Londra au pus în aplicare un nou sistem de imigrare pe bază de puncte, care acordă prioritate aptitudinilor profesionale și talentului.
 
În ultima perioadă însă economia britanică se confruntă cu o lipsă acută de forță de muncă în mai multe domenii: agricultură, construcții, HoReCa sau transport rutier, ceea ce a dus la o adevărată criză de aprovizionare.
 
De altfel, nevoia de șoferi de camion a obligat guvernul să găsească soluții temporare pentru a permite firmelor să facă angajări cu derogare de la normele în vigoare.
 

Etichete marea britaniecetateni uepasaport(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live