Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

13 August 2019
Vizualizari: 521
Comentează add

Decizia Ucrainei survine în contextul în care preşedintele rus, Vladimir Putin, a simplificat recent procedura de acordare a cetăţeniei Rusiei ucrainenilor din zonele separatiste.

Cetăţenia ucraineană rapidă pentru ruşii persecutaţi din motive politice

sergiu-stet

  Piaţa Independenţei "Euromaidan" din Kiev, Ucraina.    Foto: Sergiu Şteţ.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret care simplifică procedura obţinerii cetăţeniei ucrainene de către cetăţenii străini, inclusiv de către cei din Federaţia Rusă.
 
Potrivit agenţiei RBK, este vorba despre simplificarea dobândirii cetățeniei ucrainene "de către străinii și apatrizii care au luat sau iau parte la punerea în aplicare a măsurilor de asigurare a securității naționale și de apărare a Ucrainei, precum și despre cetățenii Federației Ruse care au fost persecutați din cauza convingerilor lor politice".
 
În plus, decretul prevede că Guvernul de la Kiev trebuie să elaboreze și să prezinte Parlamentului un proiect de lege privind simplificarea procedurii de obținere a cetățeniei ucrainene de către rușii care au fost supuși persecuției politice, precum şi de către străinii și apatrizii angajaţi pe bază de contract în cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei și au participat în mod direct la Operațiunea Antiteroristă din Donbas.
 
Această decizie a lui Zelenski survine în contextul în care şi preşedintele rus, Vladimir Putin, a simplificat recent procedura de acordare a cetăţeniei Rusiei ucrainenilor din zonele separatiste.

Etichete Volodimir Zelenski,DonbasUcrainaVladimir Putin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live