Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ilie Pintea

23 Iunie 2016
Vizualizari: 1162
Comentează add

Ploile abundente căzute în ultima vreme în județul Hunedoara au provocat distrugeri și la Sarmizegetusa Regia.

Cetatea de la Sarmizegetusa, afectată de ploi

ilie-pintea

Cetatea Sarmizegetusa. Foto: Arhivă/Ilie Pintea.

Ploile abundente căzute în ultima vreme în județul Hunedoara  au provocat distrugeri și la Sarmizegetusa Regia, şoseaua asfaltată care urcă de la Costeşti până la incinta sacră fiind acoperită în mai multe locuri cu bușteni și aluviuni. Autoritățile județene au intervenit pentru curățarea drumului, însă aluviunile au doborât parapeții pe o porțiune de drum, iar malul pârâului care trece pe lângă șosea s-a rupt în mai multe sectoare ale șoselei.

Și în incinta cetății un zid a alunecat, dar administratorul monumentului istoric de la Sarmizegetusa Regia, Vladimir Brilinsky, a declarat că, în aceste situații, nu se poate interveni fără avizul Ministerului Culturii, chiar dacă e vorba de o operațiune simplă, ce nu afectează structura cetății.

Incinta vechii capitale a Daciei a devenit unul dintre cele mai căutate obiective turistice din județul Hunedoara. Din 2013, când s-a introdus taxa de vizitare, peste 25.000 de turiști au venit aici în fiecare an, iar pentru anul acesta administratorul cetății se așteaptă la mai mult de 100.000 de vizitatori, având în vedere că drumul dintre Costeși și incita cetății a fost modernizat și dat în folosință cu puțin timp în urmă.


Etichete Ploile abundente căzute în ultima vremejudețul HunedoaraSarmizegetusa Regia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live