Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Lavinia Vasiliu

15 Aprilie 2016
Vizualizari: 3156
Comentează add

Rubrica „Descoperă oraşul” se difuzează zilnic, la ora 14.15.

Cetatea Bathory inclusă într-un program de salvare # Adrian Lungu Cetatea Bathory inclusă într-un program de salvare # Adrian Lungu - Conține audio

lavinia-vasiliu

 Stephanus Bathory      

Pentru prima oară, Cetatea Bathory din oraşul Şimleu Silvaniei a fost inclusă într-un program de salvare, locul fiind unic, mai ales că aici s-a născut singurul rege dat de România, un rege al Poloniei din familia Bathory.

Cetatea este poziţionată exact în centrul oraşului şi este cel mai important punct de atracţie turistică din zonă, spune tânărul profesor de istorie Daniel Stejeran, coordonatorul Centrului Local de Informare Turistică.

Stephanus Bathory, mare voievod al Transilvaniei şi devenit al treilea rege ales al Poloniei şi al Marelui Ducat al Lituaniei, s-a născut la Şimleul Silvaniei, a copilărit aici şi este înmormântat în Polonia, la castelul Wawer.

Prin acest proiect se doreşte renovarea cetăţii şi a zidurilor acesteia, introducerea într-un circuit turistic de agrement a celor 4 kilometri de hrube cu şampanie din localitate, săpate în stânca Măgurii, şi a fabricii de şampanie.

Pentru un circuit complet, turiştii vor fi invitaţi să guste din preparatele culinare locale, servite în vârful Măgurii, locul unde viţa de vie este cultivată la cea mai mare altitudine din Transilvania.

Un reportaj semnat de Adrian Lungu, astăzi. 

 


Etichete Cetatea BathoyŞimleul SilvanieiStephanus Bathoryprofesor Daniel Sterejanturism

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live