Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (CONTINUARE) Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

25 Octombrie 2021
Vizualizari: 167
Comentează add

Certificatul verde este obligatoriu în întreaga ţară pentru desfăşurarea celor mai multe activităţi.

Certificatul verde este obligatoriu în întreaga ţară

florin-lepadatu

    Foto: www.facebook/Ro Vaccinare.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Certificatul verde este obligatoriu, de luni, în întreaga ţară, pentru desfăşurarea celor mai multe activităţi.

Măsura a fost impusă de guvern pentru limitarea numărului de infectări cu SARS-CoV-2, în condiţiile în care situaţia în ţară este foarte gravă.

Care sunt restricţiile impuse de autorităţi, ne spune Petruţa Obrejan: "Accesul în instituțiile publice, restaurante, teatre sau cinematografe se va face doar în baza certificatului verde, prin care persoanele trebuie să se încadreze într-una dintre cele trei situații și anume: vaccinare, trecere prin boală sau testare. Cei care aleg să meargă în mall-uri trebuie fie să fie vaccinați, fie să fi trecut prin boală. La farmacii, magazine alimentare, inclusiv supermarketuri, accesul va fi cel obișnuit ca și până acum, cu respectarea distanței și a normelor sanitare. Masca devine și ea obligatorie peste tot - spunea secretarul de stat Raed Arafat.


Raed Arafat: Pentru persoanele nevaccinate, anumite zone vor fi greu accesibile sau inaccesibile. Adică, să te duci la un restaurant în interior în perioada asta nu va fi posibil. Să intri într-o instituție publică trebuie să fii testat, dacă nu ești vaccinat şi nu ești trecut prin boală.

Circulația va fi restricționată, începând cu ora 22:00 până la 5:00 dimineața, excepție făcând persoanele vaccinate sau trecute prin boală, urgențele sau deplasările în interes de serviciu. De asemenea, angajatorii instituțiilor publice sau private unde muncesc simultan cel puţin 50 de persoane trebuie să regândească programul de lucru al acestora."


Etichete certificat verde

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live